Latvieši ieved nelegālos imigrantus Lietuvā

© forum.md

Lietuvas robežsargi pie Polijas robežas aizturējuši trīs automašīnas ar Latvijas reģistrācijas numuriem, kurās uz Poliju mēģināts nogādāt četrus nelegālos migrantus no Vjetnamas. Viņus veduši un pavadījuši trīs Latvijas pilsoņi un viens Krievijas pilsonis.

Automašīnas, kas braukušas cita aiz citas, trešdien aizturētas pie Polijas robežas. Pirmās automašīnas "BMW 525" vadītāja, 21 gadu veca Latvijas pilsone pēc mašīnas apturēšanas bijusi acīmredzami satraukta. Robežsargi apturējuši arī nākamo mašīnu - "Volvo V70", ko vadījis pirmās autovadītājas 30 gadus vecais brālis. Tajā atradies vēl viens 42 gadus vecs Latvijas pilsonis.

Nākamais apturēts "Mercedes Benz CLS 320", ko vadījis 25 gadus vecs Krievijas pilsonis. To ieraugot, Latvijas pilsoņi manāmi satraukušies un jaunā autovadītāja mēģinājusi steigā izjaukt savu mobilo tālruni, bet robežsargi paspējuši viņai to atņemt.

Drīz vien atklājies arī satraukuma iemesls - pēdējā transportlīdzeklī atrasti vēl četri vīrieši. Divi tupējuši salonā starp priekšējiem un aizmugurējiem sēdekļiem, bet vēl divi gulējuši bagāžniekā. Trim nelegālajiem migrantiem bijušas pases bez Šengenas vīzām, kas izdotas 18, 26 un 29 Vjetnamas pilsoņiem. Vēl viens migrants ceļojis bez pases un sacījis, ka esot 18 gadus vecs Vjetnamas pilsonis.

Lietuvas Valsts robežapsardzes dienesta Lazdiju nodaļā sākta pirmstiesas izmeklēšana par cilvēku nelikumīgu transportēšanu pāri valsts robežai, par ko draud brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem. Cilvēku kontrabandisti nogādāti aresta telpā, bet viņu nelegālie pasažieri - Valsts robežapsardzes dienesta Ārvalstnieku reģistrācijas centrā.

Šogad Lietuvas robežsargi aizturējuši jau 17 Latvijas pilsoņus, kuri cauri Lietuvai veduši vai pavadījuši nelegālos migrantus. Kopumā Lietuvā šogad aizturēti 276 nelegālie migranti no Vjetnamas.

Svarīgākais