"airBaltic" dzērumā pieķertajam lidmašīnas kapteinim paredzēta tiesas prāva

© F64

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" alkohola reibumā pieķertajam lidmašīnas kapteinim šodien paredzēta tiesas prāva Norvēģijā.

Kā iepriekš ziņots, kapteinim, kura asinīs konstatētas 0,54 promiles alkohola, izvirzītas visnopietnākās apsūdzības, jo viņš atbildīgs par visu apkalpi. Saskaņā ar Norvēģijas likumiem viņam var tikt piespriests ieslodzījums uz laiku līdz diviem gadiem, kā arī prāvs naudas sods. Līdz šim kapteinis atradās apcietinājumā.

Jau ziņots, Norvēģijas tiesa piespriedusi sešu mēnešu cietumsodu Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" otrajam pilotam, kas 8.augustā tika aizturēts Oslo lidostā kopā ar vēl trim apkalpes locekļiem, kad atklājās, ka viņiem pirms došanās reisā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz pieļaujamo līmeni - 0,2 promiles.

Aizturētajām lidsabiedrības stjuartēm tiesa piespriedusi attiecīgi 60 un 45 dienu ieslodzījumu.

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" ar Oslo lidostā dzērumā pieķertajiem četriem apkalpes locekļiem darba attiecības ir pārtraukusi.

Norvēģijas pilotu asociācijas vadītājs sacījis, ka šī ir tikai trešā reize 30 gadu laikā, kad pilots nav izturējis alkohola testu Norvēģijas lidostā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.