Lasītāji joprojām sūdzas par ārkārtīgi bīstamiem medikamentiem

© scanpix

10. septembrī portāls nra.lv publicēja rakstu par kādu lasītāju, kurš saindējies un nopietni saslimis pēc tam kad nopircis novājēšanas tabletes, ieraudzītas Latvijas ziņu portālos. Pēc šīs publikācijas nra.lv turpina saņemt satrauktu lasītāju sūdzības, kuri dalās savā negatīvajā pieredzē, saistītā ar šo medikamentu lietošanu.

„Arī mani šie krāpnieki apkrāpa un ir liels prieks, ka beidzot kāds kaut ko dara. Jau vienu brīdi likās, ka tas ir speciāli, ka visi sadarbojas. Zvanīju uz PTAC un viņi tikai varēja atbildēt, ka ir informāciju piefiksējuši, bet neko vairāk netaisījās darīt. Paši portāli vispār sevi ne pie kā nevaino, tikai atrunājās ar to, ka visu dara likumiski un nekādu pārkāpumu neesot. Un vienu brīdi likās, jau, ka tas, ka tiek pārdota šāda inde ir visiem vienalga. Darīju, ko varēju un protams savu komentāru atstāju arī sudzibas.lv, kur ar mani sazinājās sieviete, kurai meita bija šīs kapsulas nopirkusi un viņai tikko bija palikuši 16 gadi - vispār drausmas. Un šī sieviete teica, ka viņai visas iestādes esot atbildējušas apmēram paši vien vainīgi esat nav ko tā pat vien vis kaut ko pirkt un tas ir bijis arī viss,” raksta kāda šokēta lasītāja un norāda, ka, lai gan bīstamās tabletes šķiet pazudušas no Latvijas interneta vides, portālos vēl manītas šāda tipa šaubīgas krēmu un šampūnu reklāmas.

Kāda cita dāma pauž, ka par kādu krēmu no šīs pašas vietnes mēģinājusi atgūt naudu, tomēr arī tas nav izdevies.

Portāls nra.lv vēlas lasītājiem atgādināt par to, ka interneta vietnēs joprojām tiek konstatēta nereģistrētu medikamentu un uztura bagātinātāju tirdzniecība, jo gan PTAC, gan PVD joprojām regulāri saņem sūdzības no personām par nereģistrētu uztura bagātinātāju, piemēram, novājēšanas kapsulu, līdzekļu pret novecošanos, piedāvāšanu tiešsaistē. Ziņots arī par saindēšanās gadījumiem. Izpētot situāciju secināts, ka daļa reklamēto uztura bagātinātāju nav reģistrēti PVD, nav zināma to patiesā izcelsme un iedarbība, kā arī saskaņā ar normatīviem aktiem to reklamēšana nav atļauta. Šo uztura bagātinātāju kontrole interneta vietnēs ir apgrūtināta, jo daudzas šīs lapas nav pat reģistrētas Eiropas Savienībā, un bieži vien preces tiek sūtītas patērētājam tieši no trešajām valstīm.

Gadījumā, ja uztura bagātinātājs nav reģistrēts un pārdevējs nav identificējams, nav ieteicams to iegādāties un lietot, jo šādi nereģistrēti produkti var būt potenciāli bīstami veselībai:

PTAC redzeslokā nonākušas šādas vietnes:"ikdienaslaikraksts.com", "atlaizucentrs.com", "www.meizitang.lv", "latestfromtheworld.com", "dabiska-zalakafija.com", "atlaizucentrs.com/veseliba/forskolin-wdt-31/", "skinetrin.lv/'', ''www.potenga.lv/''.

Tiek arī uzsvērts tas, ka minēto reklāmu saturs var maldināt patērētāju un neatbilst patiesībai.

Svarīgākais