Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Ploriņš ar iesniegumu nav apliecinājis gatavību stāties jaunajā amatā

© F64

Bijušais Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājs Armands Ploriņš nav vērsies pie Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas vadības ar iesniegumu, kurā būtu izteicis gatavību stāties darba tiesiskajās attiecībās.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova, šāds iesniegums ir pamats, lai vispār uzsāktu darba tiesiskās attiecības, līdz ar to šodien Ploriņš jaunajā darbvietā - Operatīvās ķirurģijas centrā - nav bijis.

Jau ziņots, ka Ploriņš vakar piekrita Veselības ministrijas (VM) piedāvājumam ieņemt citu amatu. Ploriņš VM apliecināja, ka piekrīt darba līguma grozījumiem un piekrīt turpmāk ieņemt Austrumu slimnīcas Operatīvās ķirurģijas centra vadītāja amatu.

Vakar Ploriņam bija pēdējā darba diena NMPD direktora amatā. Kā aģentūrai LETA vakar sacīja veselības ministra padomniece komunikācijas jautājumos Iveta Ciganova, Ploriņam jaunajā amatā bija jāstājas no šodienas.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Ploriņam un NMPD Rīgas reģionālā centra vadītājam Semjonam Štriham aizliedzis pildīt pienākumus.

KNAB 8.septembrī veica kratīšanu NMPD Duntes ielā. Štrihs tajā pašā dienā aģentūrai LETA apstiprināja, ka KNAB bija ieradies dienestā un pieprasījis dokumentus par noslēgto līgumu ar AS "Rīgas Sanitārā transporta autobāze" par neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu nodrošināšanu ārpakalpojumā.

Savukārt VM valsts sekretāre Solvita Zvidriņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka ministrija no KNAB saņēmusi dokumentu, kurā teikts, ka Ploriņam aizliegts atrasties savā darbvietā un viņš nedrīkst pildīt NMPD vadītāja pienākumus, sākot no trešdienas, 9.septembra. Tas pats attiecas arī uz Štrihu.