Aiztur vīrieti, kurš mēģinājis nozagt kases aparātu

© scanpix.ee

Valsts policija informē, ka par divām laupīšanām izdevies aizturēt 28 gadus vecu vīrieti.

Vakar ap pulksten 19:20 Rīgas Latgales iecirkņa policisti saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu, kur kādā veikalā notikusi laupīšana. Kāds vīrietis, pielietojot fizisku spēku pret veikala pārdevēju, mēģināja nolaupīt kases aparātu, taču nesekmīgi, pēc kā laupītājs metās bēgt.

Uzreiz pēc šī notikuma, ap pulksten 19:25 policisti saņēma vēl vienu izsaukumu uz kādu veikalu Rēznas ielā, kur kāds vīrietis, izmantojot pārsteiguma momentu, pārdevējai no kakla norāva ķēdīti ar kuloniņu un pametis nozieguma vietu.

Abos gadījumos likumsargi uzsāka izmeklēšanu un pēc abu veikalu videonovērošanas kameru ierakstiem noskaidroja, ka noziegumus pastrādājusi viena persona. Nekavējoties tika uzsākta vīrieša meklēšana. Šorīt ap pulksten 4:00 Lubānas ielā policisti aizturēja meklēto 1987.gadā dzimušo vīrieti un nogādāja policijas iecirknī. Aizturētais jau agrāk bijis vairākkārt sodīts par dažādiem likumpārkāpumiem.

Pret aizturēto abos gadījumos sākti kriminālprocesi par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.