Mājas pagalmā iemaldās ievainots alnis

© F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē, ka Rēzeknē kādas mājas pagalmā iemaldījies ievainots alnis.

Naktī, plkst. 00:14, VUGD saņēma informāciju, ka Rēzeknē, Raiņa ielā, dzīvojamās mājas pagalmā pastaigājas alnis. Dzīvnieks bija ievainots, līdz ar to tā pārvietošanās bija lēna. Sadarbībā ar Valsts mežu dienesta darbiniekiem un vetārstu dzīvnieks tika iemidzināts un ievietots Valsts mežu dienesta automašīnā. Par tālāku rīcību ar dzīvnieku lēma mežu dienesta darbinieki.

Tāpat aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, zari, niedres, rugāji uz labības lauka, elektrības vadi, žalūzijas, sadzīves mantas, kokmateriāli, elektrolīnijas balsts, vieglā automašīna, meža zemsedze, ēkas ārsiena un trijos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakardien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama diviem bērniem. Rīgā uz kādas divstāvu ēkas jumta atradās 10 gadus vecs bērns, kurš saviem spēkiem netika lejā, tāpēc ugunsdzēsēji glābēji viņu no ēkas jumta nocēla. Savukārt Rēzeknē kādai vieglajai automašīnai bija nobloķējušās durvis, bet iekšpusē atradās 1,5 gadus vecs bērns. Izsitot automašīnas stiklu, glābēji durvis atvēra un nodeva bērnu vecmāmiņai.