Oficiālā peldsezona ir beigusies

© F64

Šodien visā Latvijā oficiāli noslēdzas peldsezona.

Cilvēki gan arī turpmāk var doties peldēties, tomēr oficiālajās pludmalēs vairs neuzturēsies pludmales glābšanas dienests, kā arī Veselības inspekcija vairs neveiks peldūdens kvalitātes monitoringu.

Aizvadītajā peldsezonā par oficiālām tika atzītas 55 peldvietas visā Latvijā, un tajās arī regulāri tika pārbaudīta peldūdens kvalitāte. Vairākās neoficiālajās peldvietās kvalitātes pārbaudes pasūtīja vietējās pašvaldības. Atsevišķās peldvietās ūdens kvalitāte uz brīdi bija pasliktinājusies, taču, situācijai uzlabojoties, peldēšanās aizliegumi tika atcelti.

Kvalitātes sertifikāts jeb Zilais karogs šogad tika piešķirts 16 peldvietām un trim jahtu ostām, kas apliecina, ka šīs peldvietas ir videi draudzīgas un tajās liela uzmanība pievērsta kvalitātes uzturēšanai un bioloģiskās daudzveidības aizsargāšanai.

 

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais