Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Šķēles uzstāšanos pie Dombura vērtē kā vāju

Andra Šķēles divkauju ar Jāni Domburu vakarvakara Kas notiek Latvijā Saeimas kuluāros ceturtdien vērtēja kā Tautas partijas līdera neveiksmi. Bijis redzams, ka Šķēle zaudējis harizmu un līdera asumu.

Kādam politiķim Šķēle vakardienas raidījumā atgādinājis „vagonu, kas atkabināts no lokomotīves un uz visiem laikiem iestrēdzis stacijā”. Vēl cits trešdienas vakara Kas notiek Latvijā bija saklausījis „kapu zvanus” Šķēlem un visai TP.

Arī no politiķiem, kuri simpatizē Šķēlem, ceturtdien Saeimā nāca viedokļi, ka partijas līderis nav varējis parādīt sevi tik veiksmīgi, kā gribētos. Vieni vainoja Kas notiek Latvijā vadītāja Jāņa Dombura emocionālo jautāšanas manieri, kas Šķēlem uzspiedusi nepieciešamību taisnoties. Citi uzsvēra, ka vēl trešdien pa dienu Šķēle satikts bijis labā formā, možs un ass, bet vakarā pēc pulksten 21 acīmredzami izskatījies noguris.

Šķēle, izvirzot prasību par sarunu divatā, kas pasargā no diskusijas un konfrontācijas ar politiskajiem konkurentiem, iespējams, beigu beigās palicis zaudētājs, nevis ieguvējs, jo viss raidījums fokusējies uz viņa personību. Domburs TP līderim diktēja spēles noteikumus, nemitīgi atgādinādams par kļūdām, aizdomām un stereotipiem, kurus Šķēlem visa raidījuma gaitā nācās atvairīt tā vietā, lai paustu savu piedāvājumu šim brīdim.

Arī TP rindās ir dzirdami viedokļi, ka „tas nav tas Šķēle, ko mēs gaidījām, kāds bija pirms 10 gadiem”. Esot izplēnējusi Šķēles spēja aizraut un radīt par sevi priekšstatu kā par līderi. Šai sakarā daudzi piefiksējuši raidījuma pēdējās minūtes, kad Šķēle, uzlicis lasāmbrilles, nolasīja kādu senu ķīniešu parunu. Ik pa laikam Šķēle šīs lasāmbrilles virpināja pirkstos arī raidījuma laikā. Jāatgādina, ka 9. Saeimas priekšvēlēšanu laikā TP līderi diskusiju laikā pirkstos virpināja asus zīmulīšus.