Vējonis aicina ZZS atbildīgi pieņemt lēmumu bēgļu jautājumā

© F64

Valsts prezidents Raimonds Vējonis esot aicinājis Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) ļoti atbildīgi pieņemt gala lēmumu jautājumā par bēgļu uzņemšanu, pēc tikšanās ar prezidentu sacīja ZZS valdes loceklis Edgars Tavars.

Vējonis esot mudinājis lemt par šo jautājumu, izvērtējot gan drošības, gan ekonomiskos aspektus. Tavars arī akcentēja, ka lēmums nebūs balstīts uz partijas popularitātes celšanu sabiedrībā.

ZZS politiķis Armands Krauze teica, ka Latvijai jābūt solidārai šajā jautājumā, tomēr attiecībā uz papildu bēgļu uzņemšanu ZZS saglabā noraidošu pozīciju.

Par šo jautājumu ZZS tagad spriež valdes sēdē, kurā politiķi arī tiks informēti par šodienas sarunām ar prezidentu. Krauze gan prognozēja, ka ZZS arī pēc valdes sēdes nostāju nemainīs. "Sākotnējā informācija liecina, ka lielākā daļa deputātu, partijas biedru, uzskata, ka 250 bēgļi ir tas, kam varējām piekrist un pašlaik neesam gatavi runāt par lielāku skaitu."

Pēc viņa domām, "bēgļu matemātiskai sadalei pa dalībvalstīm nav nekāda sakara ar solidaritāti" un kopīgu cīņu ar bēgļu krīzi. Eiropai skaidri jāpasaka, ka Latvija gatava vēl vairāk iesaistīties robežu stiprināšanā, dažādos citos pasākumos, klāstīja politiķis.

Tavars norādīja, ka arī Latvijas Zaļā partija šovakar valdes sēdē diskutēs par potenciālajiem riskiem, ja piespiedu kārtā jāuzņem bēgļi.

Politiķi nepiekrīt, ka valdības stabilitāte būtu apdraudēta bēgļu jautājuma dēļ.

Kā ziņots, Vējonis šodien un rīt Melngalvju namā tiekas ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām, lai pārrunātu bēgļu jautājumu.

Jau ziņots, ka valdību veidojošo partiju koalīcija piektdien nespēja panākt vienošanos jautājumā par papildu bēgļu uzņemšanu.

Svarīgākais