Latvijā sākas militārās mācības "Sudraba Bulta 2015"

© f64

No 14.septembra līdz 29.septembrim Ādažu poligonā un tam pieguļošajā apvidū norisināsies starptautiskās sauszemes spēku militārās mācības "Sudraba Bulta 2015", kurās piedalīsies vairāk nekā 2100 karavīru no Latvijas, ASV, Dānijas, Kanādas, Lielbritānijas un Vācijas.

Mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu NATO valstu savstarpējo sadarbību un bruņoto spēku vienību spējas konvencionālajā karadarbībā, trenējoties veikt uzbrukuma un aizsardzības kaujas.

Tāpat mācībās tiks pilnveidota aizsardzības nozares un civilo valsts un pašvaldību institūciju sadarbība uzņemošās valsts atbalstam.

Mācības sāksies ar štāba vingrinājumu. Mācību aktīvā fāze norisināsies no 24.septembra līdz 27.septembrim.

Iedzīvotāju ievērībai!

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais