Latvijā saglabājas atvasara

© f64

Šogad rudens Latvijā iestājies laikus, un dažviet jau novērojams lapkritis. Meteorologi informē, ka arī turpmākajās dienās gaidāmi saulaini laikapstākļi, ar iespējamu lietu nedēļas vidū. Septembra beigas gaidāmas rudenīgākas, ar biežākiem nokrišņiem.

«Šonedēļ saglabāsies sauss laiks, vien otrdien un trešdien Latviju šķērsos nokrišņu zona un daudzviet iespējams lietus. Naktīs temperatūra svārstīsies no +7 līdz +12 grādiem. Savukārt dienas laikā gaiss sasils no +16 līdz +21 grādam. Septembra beigas gaidāmas vēsākas un rudenīgākas, ar biežāku lietu,» Neatkarīgo informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Hidrometeoroloģisko prognožu nodaļas vadītāja Laura Krūmiņa. Kopumā meteorologi prognozē, ka septembra nokrišņu daudzums nesasniegs mēneša normu. Arī gaisa temperatūra septembrī būs par vienu diviem grādiem augstāka nekā ierasts. Latvijas austrumu rajonos saglabāsies ugunsbīstamība mežos. Meteoroloģiskā vasara Latvijā noslēdzās 3. septembrī, kad diennakts vidējā temperatūra noslīdēja zem 15 grādiem.

Līdzīgi meteorologu prognozēm, arī laika vērotājs Vilis Bukšs norāda, ka rudens dvesma Latvijā jau jūtama: «Koku lapas dzeltē vienmērīgi, kas nozīmē, ka rudens iestājies laikus un vienmērīgi. Līdz septembra vidum saglabāsies pašreizējie laikapstākļi, taču ar 17. septembri kļūs vēsāks, un mēneša beigās iestāsies jau īsti rudenīgs laiks, ar zemāku gaisa temperatūru un biežāku lietu.» Mitrs un brāzmaināks būs oktobris, kas var nest rudens vētras un slapju sniegu mēneša vidū. Arī novembris, rādās, būs nokrišņiem bagāts. Iezīmējot ziemas sākšanos, laika zīmju vērotājs spriež, ka decembris atnāks ar ziemu un aukstumu, taču pēc Jaungada laiks var kļūt siltāks.

Svarīgākais