Vēlas piedzīt 18 000 eiro par šaurajiem apstākļiem ieslodzījumā

© F64

Kāds vīrietis ir vērsies tiesā pret Ieslodzījuma vietu pārvaldi (IeVP) ar prasību par 18 000 eiro piedziņu saistībā ar dzīvojamās platības apmēru Jelgavas cietumā.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja IeVP preses pārstāve Ināra Makārova, vīrietis par nepietiekamiem dzīvojamās platības kvadrātmetriem Jelgavas cietumā - toreiz tie bija trīs kvadrātmetri -, nepietiekamo apgaismojumu un ventilāciju iesniedza prasību tiesā par 18 000 eiro kompensācijas piedziņu no IeVP.

Runa ir par laika periodu no 2013.gada oktobra līdz 2014.gada 5.septembrim. Tas bija laika periods, kad bija pārapdzīvotība cietumos, bet pēc tam, samazinoties ieslodzīto skaitam, šī problēma tikusi likvidēta, uzsvēra Makārova.

IeVP, izskatot minēto situāciju konstatēja, ka sūdzība ir pamatota un lika cietumam rakstiski atvainoties vīrietim. Tas tika izdarīts, tomēr šī persona iesniedza prasību par kompensācijas piedziņu.

Kā aģentūra LETA uzzināja Administratīvajā rajona tiesā, lietas izskatīšana 7.septembrī tika atlikta uz nezināmu laiku sakarā ar pieteicēja neierašanos viņa slimības dēļ.

Svarīgākais