Laika prognoze: atvasara turpinās

© F64

Šajās brīvdienās atvasara turpināsies - laiks būs patīkami silts un bez lietus, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Šodien ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš. Dienā maksimālā gaisa temperatūra būs plus 16, plus 21 grāds. Gaisa temperatūra ap plus 20 grādiem ir iespējama lielākajā daļā valsts teritorijas.

Svētdien, 13.septembrī, gaidāmi līdzīgi laikapstākļi - lielākajā daļā Latvijas pēcpusdienā gaiss sasils līdz plus 19 grādiem, par kādu grādu zemāka temperatūra būs pašos valsts austrumos. Arī svētdien nokrišņi nav gaidāmi, vien vietām Vidzemē un Zemgalē var pūst brāzmaināks vējš.

Nākamajā nedēļā būtiskas izmaiņas nav gaidāmas - atvasara turpināsies, un tā būs bez nokrišņiem. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs ap plus 21 grādu, bet atsevišķas dienas tā var pakāpties par kādu grādu augstāk.

 

Latvijā

Septembrī aptuveni pieci tūkstoši Latvijas iedzīvotāju saņēmuši vēstules no Valsts ieņēmumu dienesta (VID), kurās norādīts, ka apgrozījums viņu banku kontos ievērojami pārsniedz deklarētos ienākumus. Šīs vēstules nedrīkst ignorēt, pretējā gadījumā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības iekasēt 20% ienākuma nodokļa no starpības starp apgrozījumu un oficiāliem ienākumiem, Latvijas Radio 4 raidījumā “Otkritij razgovor” brīdināja dienesta ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Svarīgākais