ACULIECINIEKS: Cilvēki izvēlas ignorēt, nevis sniegt palīdzību sasirgušajam

© Facebook, Dana Eglīte

Dana Eglīte sociālajā vietnē Facebook atzīst, ka viņu šokē cilvēku attieksme – cilvēki izliekas neredzam, ja kādam nepieciešama palīdzība. Vieglā ir ignorēt, nevis sniegt palīdzīgu roku.

“Braucām mājās ar tēti no Rīgas un redzam, kā cilvēks nobrauc no ceļa. Laiž pa lielo krauju un netiek augšā. Bļāviens! Skats kā no filmām! Mums ar tēti palika tā jocīgi! Kaut kas nav labi! Mēs un vēl viens puisis ar meiteni steidzām palīdzēt. Cilvēkam bija palicis slikti... Kamēr mēs tur centāmies palīdzēt un domājām, kā vecajam vīram palīdzēt un izvilkt mašīnu, uz mums taurēja, blenza un ar pirkstiem rādīja, bet nevienam neienāca prātā apstāties un pajautāt, kā var palīdzēt. Visu cieņu puisim un meitenei. Viņi līdz pēdējai minūtei bija blakus ar šo cilvēku un palīdzēja ar savu atbalstu, kaut gan steidzās dekorēt kāzas. Tomēr uz pasaules vēl ir palikuši izpalīdzīgi cilvēki! Žēl, ka šādu cilvēku vairs ir tik maz!” raksta Dana.

Viņa cer, ka ar sociālo tīklu palīdzību pateicības vārdi sasniegs adresātus – izpalīdzīgo pāri. Savukārt tiem, kas pilnīgi vienaldzīgi pabrauca sasirgušajam vīram garām, viņa izsaka lielu “fuij”, piebilstot, ka kādreiz palīdzība var būt vajadzīga arī šo vienaldzīgo ļaužu tuviniekiem.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais