Aculiecinieks šokē latviešus ar stāstu par bēgļu sarīkoto grautiņu

© facebook

Latvijas sociālo tīklu lietotāju starpā lielu popularitāti izpelnījies kāda aculiecinieka stāsts par migrantu sarīkoto haosu uz Austrijas – Itālijas robežas.

"Uz Austrijas robežas migranti uzbruka autobusam ar poļu tūristiem. Redzēju, kā tie ielenca kādas pavecas itālietes auto, aiz matiem izvilka viņu no auto un gribēja ar to aizbraukt. Tie centās apgāzt autobusu, kurā atrados kopā ar grupu, apmētāja to ar fekālijām, dauzīja durvis, pieprasot, lai vadītājs tās atver, spļāva logos. Pēc tā, ko redzēju, mani vienkārši pārņēma šausmu sajūta, bet vienlaikus biju priecīgs, ka tie kā savu ceļa mērķi nav izvēlējušies manu dzimteni,”  sociālajā tīklā facebook 4. septembrī rakstījis šokētais poļu aculiecinieks.

Jāpiezīmē, lai gan šis raksts ieguvis popularitāti arī starp latviešu sociālā tīkla facebook lietotājiem, izskanējusi informācija, ka tas varētu būt vērtējams, kā daiļliteratūra. Par iemeslu šādam spriedumam kalpo fakts, ka lielās raidsabiedrības, informējot par bēgļu plūsmu, nav akcentējušas aculiecinieka aprakstītos nemierus.

Tomēr vairāki mazāk zināmi ārzemju mediji, atsaucoties uz konkrētā aculiecinieka, rakstnieka poļa Bulonisa Kamila facebook ierakstā atrodamo informāciju, šo ziņu pārpublicējuši.

Ar latviešu valodā pārtulkoto poļu aculiecinieka stāstu, kopš 7.septembra dalījušies 4.894 facebook lietotāji.

Svarīgākais