Par kukuļa došanu aiztur divus autovadītājus

© F64

Valsts policija sociālajā tīklā facebook ievietojusi ierakstu, kurā informē, ka vakar par kukuļa došanu policistiem aizturētas divas personas.

Vakar, 9.septembrī ap pulksten 8:50 Rīgā, Kvēles ielā Ceļu policijas darbinieki apturēja automašīnu “Citroen”, kuras vadītājs neievēroja ceļu satiksmes noteikumus, jo ar automašīnu pārvietojās pa gājējiem un velosipēdistiem paredzēto celiņu. Lai izvairītos no administratīvā soda, 1968. gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam deva 20 eiro kukuli.

Savukārt ap pulksten 14:40 Rīgā, Gaujas ielā Ceļu policijas darbinieki par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apturēja “BMW” markas automašīnu. Pie atļautajiem 30 kilometriem stundā vadītājs brauca ar 63 kilometriem stundā. Lai izvairītos no administratīvā soda, 1985.gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam deva 20 eiro kukuli.

Par abiem gadījumiem policijā sākti kriminālprocesi par kukuļdošanu.

Šogad Rīgas reģionā aizturēti jau trīsdesmit seši autovadītāji pret kuriem sākti kriminālprocesi par kukuļa došanu.

Atgādinām, ka kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta, kurā par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.