Cepurītis: Latvijai jāizrāda solidaritāte bēgļu jautājumā

© F64

Latvijai papildu bēgļu uzņemšanas jautājumā jābūt solidārai ar citām Eiropas valstīm, ja Latvija vēlas, lai tās mūsu valsti atbalstītu saistībā ar Krieviju un tās radīto apdraudējumu, aģentūrai LETA pauda ārpolitikas eksperts Māris Cepurītis.

"Ja vēlamies, lai mūs atbalsta, tad mums ir jāpielāgojas. Cita lieta ir, cik tālu šī pielāgošanās ir savietojama ar mūsu ekonomiskajām iespējām," stāstīja eksperts, norādot, ka papildu bēgļu uzņemšanas jautājumā galvenais izaicinājums ir solidaritāte ar Eiropas dienvidu valstīm, kurās bēgļu iebraukšana ir problēma.

Kā ziņots, Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers trešdien paziņojis, ka EK ierosina dalībvalstīm obligātā kārtā uzņemt 160 000 imigrantu no Itālijas, Grieķijas un Ungārijas.

Kā norādīja Junkers, vienošanās par 160 000 bēgļu sadali pa dalībvalstīm ir jāpieņem nākamajā nedēļā gaidāmajā Eiropas Savienības tieslietu un iekšlietu ministru ārkārtas sanāksmē.

Jau ziņots, ka ES valstu un valdību vadītāji iepriekš vienojās, ka dalībvalstis nākamajos gados varētu uzņemt 60 000 bēgļu, tomēr par konkrētu risinājumu bēgļu uzņemšanai un sadalīšanai pa valstīm diskusijas turpinājās.

Svarīgākais