Junkers: Mēs esam gatavi darīt visu, lai aizsargātu Baltijas valstis

© scanpix

Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žans Klods Junkers trešdien, 9. septembrī no pulksten 10 līdz 12 uztājas Eiropas Parlamentā ar runu par stāvokli Eiropas Savienībā, kur bez centrālās migrācijas problēmas apsprieda arī citus būtiskus Eiropas Savienības jautājumus.

Runājot par situāciju Ukrainā Žans Klods Junkers atgādināja, ka tas ir Eiropas pienākums aizsargāt ukraiņus, veicināt bezvīzu režīmu Ukrainas pilsoņiem ES un sniegt konfliktu plosītajai valstij finansiālu atbalstu.

Tāpat EK prezidents īpaši akcentēja Eiropas Savienības nedalāmību, kā arī solidaritātes un vienotības izrādīšanu Ukrainas konflikta sakarā, uzsverot nepieciešamību aizsargāt Baltijas valstis.

„Baltijas valstis un Polija ir svarīgas ES dalībvalstis - mēs esam gatavi darīt visu, lai tās aizsargātu,” īpaši uzsvēris EK prezidents Žans Klods Junkers, piebilstot, ka ir tas ir jāsaprot arī Maskavai.

Savu runu par šo jautājumu EK priekšsēdētājs nobeidza ar joku par to, ka, lai gan Luksemburgai ir lieliska armija, kas sastāv no 776 karavīriem, aizsardzības ministru ieskaitot, ar to diemžēl nebūs gana.

Latvijā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izsludinājusi iepirkumu par Biķernieku kompleksās sporta bāzes tuneļa pārbūvi un būvju demontāžu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Svarīgākais