Latvijas Radio 2 nodošanu koncesijā skatīs valdība

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) saņēmusi Finanšu ministrijas (FM) atzinumu par Latvijas Radio 2. programmas (LR2) koncesijas finanšu un ekonomisko aprēķinu. Tajā FM atbalsta LR2 nodošanu privātam uzņēmumam ar nosacījumu, ka tiek saglabāts raidstacijas formāts.

FM atzinumā raksta, ka LR2 darbības nodrošināšanai netiek pieprasīta valsts budžeta papildu dotācija, tāpat LR2 koncesijas pirmā gada fiksētais maksājums jāveic mēneša laikā pēc koncesijas līguma noslēgšanas, bet nākamajos gados – katra gada pirmajā ceturksnī.

FM piekrīt nodot koncesijā LR2, saglabājot LR2 formātu. "Nodrošinot esošo apraides pārklājumu un respektējot sabiedrības vajadzības, atspoguļojot sabiedrībā pastāvošos uzskatus, kā arī politiskos, filozofiskos un kultūras virzienus," teikts FM atzinumā.

"FM atbalsta koncesiju, tālāk NRTP nepieciešams Ministru kabineta akcepts koncesijas procedūras uzsākšanai, tad ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru ir jāsaskaņo koncesijas konkursa nolikums, un tikai tad var sludināt konkursu," Neatkarīgajai stāsta NRTP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece.

Tas nozīmē, ka, agrākais, februāra beigās vai martā varēs izsludināt konkursu par tiesībām koncesijā iegūt LR2.

Šāda procedūra atbilstoši Publiskās un privātās partnerības likumam Latvijas vēsturē notiek pirmo reizi. Pagaidām dotācija LR2 darbības nodrošināšanai 102 000 latu apmērā ir piešķirta darbības nodrošināšanai pirmajiem četriem mēnešiem.

Latvijā

Nacionālā apvienība (NA) sākusi vākt parakstus, lai nosūtītu divus Saeimas deputātus no partijas "Stabilitātei" frakcijas - Jefimiju Klementjevu un Viktoru Pučku - uz valsts valodas prasmes pārbaudi, jo neesot pārliecības par viņu latviešu valodas zināšanām tādā līmenī, lai varētu pildīt deputāta pienākumus.

Svarīgākais