Svarīga informācija "Swedbank" klientiem par pirkumiem internetā

© F64

No 17.septembra atbilstoši Eiropas Padomes prasībām stāsies spēkā jauna kārtība norēķiniem par pirkumiem internetā ar "Swedbank" kartēm.

Banka informē, ka norēķini kļūs vēl drošāki, jo statiskas paroles vietā tagad pirkumu apstiprināšanai tiks atvērts internetbankas autorizācijas logs, kur jāievada internetbankas rekvizīti.

Lai pēc 17.septembra veiktu pirkumus internetā, klientiem karte no jauna jāreģistrē drošiem pirkumiem "Swedbank" internetbankā, proti, jāatceļ pašreizējā reģistrācija un jāpiereģistrē karte no jauna.

Izmaiņas ir veiktas, izpildot Eiropas Centrālās bankas ieteikumus drošiem pirkumiem internetā, kā arī Eiropas Padomes foruma "SecuRePay" (European Forum on the Security of Retail Payments) obligātās prasības par e-komercijas darījumu apstiprināšanai izmantotās statiskās paroles aizstāšanu ar dinamisku autentifikācijas metodi.

"Swedbank" ir izsniegusi 990 000 aktīvu karšu.

Drošo interneta pirkumu risinājumi "MasterCard SecureCode" un "Verified by Visa" nodrošina, ka iepērkoties klienta maksājumi tiek autorizēti divas reizes.

Internetveikalos, kuri ir pievienojušies šai programmai, ir redzami logotipi "MasterCard SecureCode" un/vai "Verified by "Visa"". Pēc kartes datu ievadīšanas tiek parādīts pirkuma kopsavilkums un klienta identifikācijas ziņojums, kas ļauj pārliecināties par internetveikala drošību. Pēc tam klients tiek pārvirzīts uz "Swedbank" internetbanku, kur jāapstiprina pirkums, ievadot savus internetbankas identifikācijas datus. Pēc veiksmīgas autorizācijas klients tiek pārvirzīts atpakaļ pie tirgotāja.

 

Svarīgākais