Neatzīst, ka "neformālo" atpūtas telpu Austrumu slimnīcā izmanto darbinieki

© F64

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca noliedz, ka Būvniecības valsts kontroles biroja atklāto atpūtas telpu bēniņos, kurā tiek smēķēts, izmantotu slimnīcas darbinieki, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

Viņa skaidroja, ka konkrētās bēniņu telpas ir iznomātas SIA "Recept holdings", kas konkursa kārtībā ir ieguvis tiesības apkalpot slimnīcas liftus. Piekļuve šai telpai ir tikai šī uzņēmuma darbiniekiem, uzsvēra Potetinova.

Tāpat Austrumu slimnīcas valde ir izveidojusi īpašu komisiju, kura pārbaudīs slimnīcas perifērijā esošo telpu izmantošanu atbilstoši tām paredzētajam mērķim.

Potetinova arī pastāstīja, ka slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga par konstatēto bēniņu telpās ir informējusi Drošības policiju.

Jau ziņots, ka pārbaudes laikā biroja darbinieki kopā ar deputātiem atklāja, ka jumta stāvā jeb bēniņos pie inženierkomunikācijām atrodas atpūtas telpa, kurā tiek smēķēts. Tāpat tur uz kādas caurules bija piestiprināts uzraksts "Arbeit macht frei" ("Darbs dara brīvu").

LETA jau ziņoja, ka Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija šodien kopā ar Būvniecības valsts kontroles biroja speciālistiem devusies "pārsteiguma" pārbaudē uz Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāru "Gaiļezers". Komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis (NSL) pirms pārbaudes pauda cerību, ka tā viesīs skaidrību par Būvniecības valsts kontroles biroja darbu, kas savukārt sniegs pārliecību, ka dzīvojam drošā sabiedrībā un vairāk šādas traģēdijas nenotiks.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais