Nepamanītas Latvijā varētu būt ienākušas divas imigrantu grupas

© F64

Augustā nepamanītas Latvijā varētu būt ienākušas divas imigrantu grupas, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars.

Pēc viņa teiktā, pagājušajā mēnesī robežsargi uz Latvijas austrumu robežas divās vietās konstatējuši cilvēku pēdu nospiedumus, kas ved iekšā valstī, taču nav izdevies atrast tos, kuri šos nospiedumus atstājuši.

Vienlaikus iepriekšējā mēnesī robežsargiem ir izdevies atrast un notvert 10-11 nelegālo imigrantu grupas, kas nozīmē, ka lielāko daļu pretlikumīgo robežšķērsotāju tomēr izdevies aizturēt, uzsvēra Garbars.

Viņš atzīmēja, ka, pamatojoties uz viena mēneša datiem vēl nebūtu pareizi izdarīt secinājumus par nelegālo robežšķērsošanas gadījumu vidējo statistiku, turklāt jāņem vērā arī tas, ka daļu nelegālo migrantu pie Latvijas robežas aiztur Krievijas robežsargi.

Šogad Latvijā aizturēti arī aptuveni 60 cilvēki, kuri atbalstījuši nelegālo robežšķērsotāju pārvietošanu pāri valsts robežai, pastāstīja VRS priekšnieks. Pēc viņa teiktā, pagaidām nekas neliecina, ka šajā noziedzīgajā rūpalā varētu būt iesaistīti arī paši robežsargi.

Svarīgākais