Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Policija atrod 1500 pudeles viltota degvīna

© Valsts policija

Valsts policija sociālajā tīklā facebook informē, ka 1.septembra rītā Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki (ENAP) atraduši ievērojamu kravu viltota degvīna – 750 pudeles viltota Stolichnaya markas degvīna un 750 pudeles Stolyetoff.

Strādājot nelegālā alkohola apkarošanas jomā un veicot virkni operatīvo pasākumu, 1. septembra rītā VP ENAP darbinieki Carnikavas novadā aizturēja divus vīriešus, kuri ar kravas mikroautobusu pārvadāja nelegālo alkoholu.

Mikroautobusā likuma sargi atrada simts kastes ar viltotu degvīnu – 750 pudeles ar it kā Stolichnaya markas degvīnu un 750 pudeles ar viltota Stolyetoff markas degvīna. Visā, pudelēm tilpums bija 0,7 litri, tātad kopējais viltotā degvīna apmērs ir 1050 litri.

Viltotā degvīna izcelsme šobrīd vēl tiek skaidrota, bet ir zināms, ka visticamāk tas bijis paredzēts izvešanai no Latvijas un tālākai realizācijai Igaunijā.

33 un 53 gadus vecie vīrieši, pie kuriem tika atrasta viltotā dzira, agrāk nebija nonākuši policijas redzeslokā, toties šobrīd pret viņiem uzsākts kriminālprocess par viltotu alkoholisko dzērienu realizāciju lielā apmērā. Likumā par šādu noziegumu paredzēts līdz pat astoņus gadus ilgs cietumsods.