"Antiglobālisti" turpinās protestēt pret imigrantu izmitināšanu Latvijā

© scanpix.ee

Biedrība "Antiglobālisti" no septembra sākuma plāno īstenot jaunas "pilsoniskās aktivitātes" visā Latvijā, kuras būs vērstas pret valdības plānoto imigrantu izmitināšanu Latvijā.

Kā informēja biedrībā, ir izveidota jauna mājaslapa "stopimigracija.lv", kur tiks izvietota visa aktuālā informācija "šajos imigrācijas nepieļaušanas jautājumos".

Sīkāk par iecerēm "Antiglobālisti" plāno informēt preses konferencē ceturtdien, 3.septembrī, Skolas ielā 21, Rīgā.

Kā ziņots, valdība šovasar vienojās par Latvijas nostāju bēgļu jautājumā, lemjot, ka divu gadu laikā valsts varētu uzņemt 250 patvēruma meklētājus. Jautājums par bēgļu uzņemšanu Latvijā iepriekš radījis nopietnas nesaskaņas starp koalīcijas partneriem, jo VL-TB/LNNK iebilda pret bēgļu uzņemšanu.

VL-TB/LNNK rīcību, parakstoties par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu bēgļu jautājumā un iepriekšminēto uzdevumu valdībai, "Vienotība" vērtē kā koalīcijas līguma pārkāpumu. "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Šadurskis (V) toreiz norādīja uz koalīcijas līguma punktu, kurā noteikts, ka partneri nevar atbalstīt opozīcijas ierosinātu Saeimas ārkārtas sēžu sasaukšanu, ja par to nav pieņemts atšķirīgs koalīcijas partneru lēmums.

Pēc tam kad Straujumas parlamentārais sekretārs Rihards Kols bija parakstījis lēmumprojektu par uzdevumu valdībai sniegt skaidrojumu bēgļu jautājumā, Straujuma viņu atlaida no amata.

Latvijā

Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.  Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.

Svarīgākais