Daugavpilī izgāztuvē atrod nosalušu krokodilu

Vakar pēcpusdienā Daugavpils novada Demenes pagastā, sadzīves atkritumu izgāztuvē "Cinīši", strādnieki šķirojot atvestos atkritumus, atraduši beigtu krokodilu.

Daugavpils domes Komunālās saimniecības ekoloģe Inese Bežāne aģentūru LETA informēja, ka atrastais krokodils bijis 2 -2,5 kilogramus smags un aptuveni 40 centimetrus garš.

Tā kā krokodilam nav bijis redzamu miesas bojājumu, to pēc savstarpējām sarunām nolemts nodot Daugavpils universitātes (DU) Sistemātiskās bioloģijas institūtam izpētīšanai un izbāzeņa izveidošanai.

Bežāne pieļāva iespēju, ka krokodilu sākumā nelegāli iegādājies, bet pēc tam no tā nolēmis atbrīvoties kāds eksotikas cienītājs.

DU Sistemātiskās bioloģijas institūta pētnieks Uldis Valainis aģentūrai LETA pastāstīja, ka no beigtā krokodila, lai tas neietu zudumā, nolemts izveidot izbāzeni, kas turpmāk tiks izmantots mācību procesā.

Tā kā Saites konvencija nosaka, ka jebkuras darbības ar krokodiliem var tikt veiktas tikai ar speciālu atļauju, patlaban ar attiecīgajām institūcijām tiek veikti visi nepieciešamie saskaņojumi.

Spriežot pēc pozas, mirušais dzīvnieks bija sagriezies čokurā, krokodils ticis izmests vēl dzīvs, un vēlāk tas spēcīgajā salā gājis bojā.

Noteikt krokodila paveidu zinātniekiem pagaidām nav izdevies.

Svarīgākais