Bergmanis uzsver sabiedroto spēku klātbūtnes nozīmīgumu reģionā

© F64

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un nākamais Latvijas vēstnieks NATO Indulis Bērziņš tikšanās laikā šodien uzsvēruši sabiedroto spēku klātbūtnes nodrošināšanas reģionā nozīmīgumu.

Kā aģentūru LETA informēja ministra preses sekretāre Līga Krapāne, Bergmanis un Bērziņš tikās, lai pārrunātu aktuālos drošības un NATO darba kārtības jautājumus, tostarp NATO Velsas samita lēmumu izpildes gaitu un veicamos uzdevumus, lai šie lēmumi attiecībā uz Baltijas valstu drošību tiktu izpildīti pilnībā. Puses bija vienisprātis, ka, gatavojoties NATO samitam Varšavā 2016.gadā, Baltijas valstīm jāvienojas par kopīgu pozīciju.

Pārrunājot galvenos šī brīža uzdevumus aizsardzības jomā, ministrs un vēstnieks uzsvēra, ka būtiskākais ir apņemšanās mērķtiecīgi virzīties uz budžeta palielinājumu līdz 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas nākamā gada budžetā būtu 1,4% no IKP. Vienlaikus nozīmīga ir sabiedroto spēku klātbūtnes nodrošināšana reģionā, NATO komandķēdes elementu darbība Baltijas valstīs, par ko tika lemts Velsas samitā, kā arī bruņoto spēku skaitliskā sastāva palielināšana, materiāli tehniskā nodrošinājuma uzlabošana un plānoto militāro mācību veikšana sadarbībā ar sabiedroto spēkiem.

Aizsardzības ministrs uzsvēra, ka saistībā ar nākamā gada budžeta sagatavošanas gaitu izjūt lielu sapratni par drošības situāciju reģionā un aizsardzības jomas finansējuma nozīmi gan no valdības vadītājas, gan kolēģiem Ministru kabinetā.

Jau ziņots, ka Bērziņš Latvijas NATO vēstnieka amatā nomainīs Māri Riekstiņu, kurš Latvijā varētu atgriezties vasaras beigās vai septembra sākumā.

Svarīgākais