Cer, ka budžetu apstiprinās līdz 18.novembrim

© F64

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) pauda cerību, ka nākamā gada valsts budžets tiks apstiprināts līdz 18.novembrim.

Straujuma pēc tikšanās ar prezidentu klātesošajiem norādīja, ka abu amatpersonu tikšanās laikā tika pārrunāta arī Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdes gaita, kā arī no sociālajiem partneriem saņemtie priekšlikumi par nodokļu politiku.

Priekšlikumi tiks izvērtēti un Finanšu ministrija veiks nepieciešamos aprēķinus, norādīja premjerministre, piebilstot, ka budžeta politiskā daļa varētu tikt pieņemta pirmdien.

Savukārt Vējonis pauda gandarījumu, ka koalīcijas darba grupa ir spējusi piedāvāt risinājumus budžeta veidošanas procesā, kā arī vienoties par koalīcijas pārziņā esošajiem jautājumiem. Viņš arī pauda prieku, ka nākamā gada budžeta prioritātes - iekšējā un ārējā drošība, veselība un izglītība - būs atspoguļotas budžetā, īpaši uzsverot drošības sadaļu, piebilstot, ka budžeta paaugstināšana ir ļoti nepieciešama NATO klātbūtnes paplašināšanai reģionā.

"Saeimā nevajadzētu parādīties negaidītiem priekšlikumiem," uzskata Vējonis, piebilstot, ka budžetam vajadzētu tikt apstiprinātam normālā procedūrā. Tāpat prezidents izteica vēlējumu budžetu apstiprināt līdz gaidāmajiem svētkiem, 18.novembrim. "Vai tas izdosies, laiks rādīs," viņš sacīja.

Tikmēr Straujuma apliecināja, ka šobrīd budžeta apstiprināšana plānota 20.novembrī, taču tiks sperti nepieciešamie soļi, lai tas notiktu ātrāk.

Latvijā

Īstenojot uz bērnu onkoloģijas attīstību vērstu projektu, plānots ieguldīt 9,3 miljonus eiro, lai turpmāko piecu gadu laikā ieviestu uz pacientu centrētu un multidisciplināru pieeju visā aprūpes procesā, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).