Ugunsdzēsēji palīdz notekcaurulē iesprūdušam balodim

© F64

Kā liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas sniegtā informācija par aizvadīto diennakti, tad kopumā saņemti 79 izsaukumi – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu un 16 uz glābšanas darbu veikšanu, savukārt deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, skaidas, sausā zāle, siena ruļļi, matracis, zaru kaudzes, celmi, koka dobums, kūdra, labības lauka rugāji, divas vieglās automašīnas, kravas automašīna, kombains, meža zemsedze, dārza māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Platības ziņā lielākie ugunsgrēki izcēlās Tukuma novada Irlavas pagastā un Vaiņodes novada Vaiņodes pagastā, kur uz lauka dega labības rugāji. Plkst. 14.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tukuma novadu, kur labības rugāji uz lauka dega 8 hektāru platībā. Plkst. 16.21 ugunsgrēks tika likvidēts. Izsaukumu uz Vaiņodes novadu ugunsdzēsēji glābēji saņēma plkst. 16.14 un notikuma vietā dega labības rugāju lauks 20 hektāru platībā. Plkst. 18.08.ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās palīgā arī nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem un dzīvniekiem. Plkst. 10.40 tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Nautrēnu pagastu, kur kāds vīrietis bija no mājas jumta iekritis bēniņos. Ugunsdzēsēji glābēji aptuveni 45 gadus veco vīrieti ar nestuvju palīdzību nogādāja līdz neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnai.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji vakardien Carnikavas novadā kādas mājas virtuvē notvēra čūsku un izlaida to brīvībā ārpus telpām, savukārt Rīgā no notekcaurules tika atbrīvots tajā iesprūdis balodis.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais