Abu Meri: Latvijai bēgļi masveidā nav jāuzņem

© F64

Saeimas deputāts un Arābu kultūras centra vadītājs Hosams Abu Meri ir pārliecināts, ka Latvijai nevajag masveidā uzņemt bēgļus, tomēr solidaritātes vārdā 250 bēgļi ir jāuzņem.

Atklājot diskusiju "NVO loma bēgļu integrācijas jomā", Abu Meri sacīja, ka šos 250 bēgļus Latvijā cilvēki nemaz nemanīs, jo tas ir pārlieku mazs skaits.

Viņš arī uzsvēra, ka Latvijas sabiedrība jau tagad ir sašķelta divās daļās un nevēlas, lai šie 250 bēgļi kļūtu par trešo sašķeltas sabiedrības daļu.

Abu Meri arī norādīja, ka lielākā daļa no šiem 250 cilvēkiem, kurus Latvija uzņems, būs sīrieši, ņemot vērā, ka Sīrijā norisinās karš.

Deputāts arī minēja, ka jau šobrīd Latvijā dzīvo 150-200 arābu, kuri runā latviešu valodā, strādā kā ārsti, inženieri, pārdevēji un ir vairāku citu profesiju pārstāvji.

Tāpat viņš pauda, ka "nedrīkst 1000 cilvēku dēļ pateikt, ka 1,5 miljardi arābu ir teroristi", un retoriski vaicāja, vai visi pieci vai seši miljoni arābu Francijā ir teroristi.

Kā ziņots, valdība šovasar vienojās par Latvijas nostāju bēgļu jautājumā, lemjot, ka divu gadu laikā valsts varētu uzņemt 250 patvēruma meklētājus.

Saskaņā ar iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V) pausto pirmos no 250 bēgļiem Latvija varētu uzņemt šogad ziemā.

Pagaidām nav precīzi zināms, kuras valsts iedzīvotājus Latvija uzņems, taču tie varētu būt Afganistānas, Irākas, Sīrijas un atsevišķu Āfrikas valstu pilsoņi.

Iekšlietu ministrs atzinis, ka Latvija ir ieinteresēta uzņemt bēgļu ģimenes - vecākus ar bērniem, nevis atsevišķus bēgļus.

Patvērumu Latvijā kopš 1998.gada lūguši 1592 ārzemnieki. Šajā laikā bēgļa statuss piešķirts 65 personām, bet alternatīvais statuss noteikts 137 ārzemniekiem.

Jau ziņots, ka 4.augustā pie valdības ēkas notika VL-TB/LNNK atbalstīts pikets pret bēgļu uzņemšanu Latvijā. To apmeklēja vairāki simti cilvēku, tostarp arī pārstāvji no Lietuvas un Igaunijas.

Latvijā

Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.  Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.

Svarīgākais