Atkārtotas pārbaudes laikā tirgū aiztur 42 personas

© Valsts policija

Valsts policija sociālajā tīklā facebook informējusi, ka veikusi atkārtotu pārbaudi tirgus teritorijā.

Rīgas Latgales iecirkņa policisti, cīnoties ar nelegālo cigarešu un alkohola tirdzniecību, pagājušās nedēļas laikā atkārtoti veica pārbaudes tirgus teritorijā. Kopumā policisti veica 54 pārbaudes, kuru laikā aizturēja 42 personas, no kurām kopā atsavināti 46 litri nelegālā alkohola un 28 460 nelegālās cigaretes ar Krievijas, Baltkrievijas, kā arī Kazahstānas akcīzes markām.

Kopumā pēc pārbaudes sastādīti 23 administratīvie protokoli un uzsāktas 28 administratīvās lietvedības.

Lielākoties aizturētās personas jau iepriekš bijušas sodītas un nonākušas policijas redzeslokā par šāda veida noziegumiem.

Nelegālo akcizēto preču tirgoņi preci lielākoties uzglabā nelielos apmēros, paslēpjot to gan noteku caurulēs, zem tirdzniecības vietām pie pamatiem un dažādās spraugās, tirdzniecības letēs jeb galdos un krēslos, gan kastēs, kurās uzglabā smiltis, tāpat arī pašu kabatās vai netālu novietotās automašīnās.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais