Atrakti kapi, apkārt mētājas pat mirušo kurpes

© Degpunktā

Nadežda uz kapiem Jūrmalā pie sava vīra iet regulāri. Līdz šim viņa jutusies droši, bet tagad uzmanīgi skatās visapkārt un ir piesardzīga, turklāt viņai vēl jādomā, kā palīdzēt savai mammai atgūties no šoka – abas sievietes atklāja, ka naktī ir atraktas vairākas kapu kopiņas, vēsta raidījums Degpunktā.

Kapu kopiņas pilnībā vai daļēji atraktas un nevienam nav ne jausmas, ko racēji meklējuši. Izskan versijas, ka speciāli izvēlēti vismaz 20 gadus veci apbedījumi – tad no cilvēka pāri palikuši tikai kauli un iespējams viegli paņemt zeltu: zobus, ķēdītes.

Rakts ir tajās vietās, kur pēc vandāļu domām vajadzētu būt mirušo galvai, bet viņi kļūdījušies – Jūrmalas kapos mirušie glabāti ar galvu uz rietumiem. Līdz ar to racēji aizrakušies līdz mirušo kājām, tāpēc nav brīnums, ka apkārt apgānītajām kapu kopiņām mētājušies apavi. Līdzīgs vandālisms noticis arī Lāčupes kapos. Par nodarīto draud cietumsods – viens gads. Policija ir apņēmības pilna atrast vainīgās personas un noskaidrot, kādu motīvu vadītas tās tā rīkojās.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais