Pensionārus mudina pieņemt Āboltiņas atvainošanos

© youtube.com

Latvijas Pensionāru federācijai (LPF) un partijas "Vienotība" priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai vajadzētu satikties, lai pārrunātu trešdien, 19.augustā, pie Saeimas piketa laikā notikušo incidentu, uzskata LPF valdes locekle un vadītāja vietniece Dzintra Žilde.

Žilde sarunā ar aģentūru LETA atzina, ka mirklī, kad starp pensionāriem un Āboltiņu notikusi savstarpējā ūjināšana, kopā ar federācijas vadītāju Andri Siliņu (ZZS) un otru vadītāja vietnieci Sarmīti Kreceri atradusies Saeimas ēkā, tāpēc pašu notikumu nevar komentēt.

Tomēr viņa atzina, ka "katram ir tiesības reaģēt uz apkārt notiekošo un katram ir tiesības izteikt reakciju savā veidā un pēc savas izpratnes", ko attiecīgi vērtē arī sabiedrība.

Tāpat Žilde uzsvēra, ka pati Āboltiņa jau ir atvainojusies, teikdama, ka viņa ir nepareizi izprasta. Āboltiņa arī norādījusi, ka labprāt tiktos ar senioriem, piebilda federācijas valdes locekle.

"Būtu ļoti agresīvi no pensionāru puses nepieņemt atvainošanos. Ja cilvēks ir savu kļūdu atzinis vai atvainojies, tas jau ir solis uz samierināšanos", uzskata Žilde. Viņa gan arī atzīmēja, ka nekad nav iespējams noteikt, cik aizvainoti varētu būt tie cilvēki, pret kuriem šāds žests tika vērsts. "To redzēsim nākotnē, kad būs vēlēšanas".

Žilde arī uzskata, ka federācijai ar Āboltiņu vajadzētu satikties, lai izprastu notikušā iemeslus. "Šobrīd mēs vēl valdē to neesam izrunājuši," viņa piebilst , tomēr ir gatava ierosināt tikšanos klātienē.

"Jādzīvo draudzīgi, jāskatās iemesli, un, ja cilvēks ir atvainojies, ir jāizprot. Varbūt tas bijis kāds uzplūds," sacīja federācijas valdes locekle un piebilda, ka ir par to, lai "konflikts tuvākajā laikā tiktu nogludināts un nebūtu pārmetumu".

"Es domāju, ka satikties ir reāli, jo viņa pati ir izteikusi šādu vēlmi. Ja mēs izteiksim viņai šādu piedāvājumu, tad redzēsim, vai viņa piekritīs," skaidroja Žilde.

Jau ziņots, ka sociālajos tīklos plašu rezonansi izraisījusi "Vienotības" vadītājas Solvitas Āboltiņas rīcība - viņa pensionāru piketa laikā izgāja no vienas Saeimas ēkas un devās uz citu parlamenta ēku, skaļi ūjinot. Pēc tam gan viņa par savu rīcību atvainojās, norādot, ka nav gribējusi aizvainot uz piketu ieradušos seniorus. Viņa paudusi gatavību arī klātienē atvainoties par savu rīcību.