Aizvadīta kārtējā melnā diena uz ceļiem; gājis bojā jaunietis

Autoavārija uz autoceļa Dobele-Zaļenieki © twitter.com

Pagājušajā diennaktī uz Latvijas ceļiem gāja bojā trīs cilvēki, starp kuriem ir 16 gadus vecs jaunietis.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka Jūrmalā, Dubultu prospektā 1999.gadā dzimis jaunietis, vadot mopēdu, netika galā ar tā vadību, nobrauca no ceļa un ietriecās apgaismes stabā. Mopēda vadītājs no gūtajām traumām notikuma vietā nomira.

Savukārt Amatas novadā, uz autoceļa Ieriķi-Spāre, 1968.gadā dzimis vīrietis veica automašīnas vadīšanas apmācību 1997.gadā dzimušai jaunietei, kura, vadot automašīnu "Opel Vectra", nobrauca no ceļa un ietriecās kokā. No gūtajām traumām notikuma vietā nomira vīrietis, kurš veica vadīšanas apmācību, savukārt vadītāja ar traumām nogādāta slimnīcā.

LETA jau ziņoja, ka Saldus novadā, autoceļa Rīga-Liepāja 119.kilometrā, sadūrās traktors "CASE", kuru vadīja 1990.gadā dzimis vīrietis, mikroautobuss "Ford Transit", kuru vadīja 1993.gadā dzimis vīrietis, automašīna "Mercedes-Benz Atego", kuru vadīja 1965.gadā dzimusi sieviete, kā arī vēl viens mikroautobuss "Mercedes-Benz Sprinter", kuru vadīja 1981.gadā dzimis vīrietis. Notikuma vietā no gūtajām traumām nomira mikroautobusa "Ford" vadītājs, savukārt slimnīcā ar dažādām traumām nogādāti transportlīdzekļu pasažieri - 1979. un 1998.gadā dzimuši vīrieši. Notikuma vietā sniegta medicīniska palīdzība mikroautobusa "Mercedes-Benz Sprinter" vadītājam, kurš no hospitalizācijas atteicās.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 92 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietis 21 cilvēks un trīs cilvēki gāja bojā. Rīgas reģionā reģistrētas 45 avārijas, kurās cietuši deviņi cilvēki un viens cilvēks gāja bojā.

Latvijā

Kurzemes apgabaltiesa šodien plkst. 14 plāno sākt skatīt "dziedošā policista" Nikolaja Puzikova apelācijas sūdzību par viņam nelabvēlīgo pirmās instances tiesas spriedumu, ar kuru viņam par policijas informācijas nodošanu šovbiznesa kolēģim piespriests naudas sods 6200 eiro apmērā, skaidro tiesa.

Svarīgākais