Senioru piketā pulcējas ap 100 dalībnieku

© F64

Šodien Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) rīkotajā piketā pie Saeimas par lielāku pensiju indeksāciju jau šoruden pulcējas ap 100 dalībnieku.

Aprunāties pie pensionāriem iznāca Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS). Amatpersonas pauda izpratni par to, ka pensionāriem ir tiesības uz cilvēka cienīgai dzīvei atbilstošiem apstākļiem. Vairāki pensionāri gan nevarēja saklausīt politiķu sacīto, mudinot nodrošināt mikrofonu.

LPF vadītājs un Saeimas deputāts Andris Siliņš (ZZS) Mūrniecei iesniedza vairāk nekā 70 000 savākto parakstu par palielinātu pensiju indeksāciju un valsts veselības apdrošināšanas sistēmas izveidi senioriem. Pašlaik norisināsies plānotā Mūrnieces, Barčas un Siliņa tikšanās.

Piketa dalībnieki tur rokās vien dažus plakātus, tostarp ar uzrakstu "Pensionāru problēmas būs atrisinātas, tikai viņiem nomirstot. Nav pensionāru, nav problēmu?". Klātesošie arī izmanto iespēju izteikt savu sāpi mediju pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka piketa mērķis norādīts "Latvijas pensionāru parakstu vākšanas akcijas rezultātu iesniegšana Saeimā". Plānots, ka pasākumā piedalīsies 150 cilvēku.

Kā ziņots, lai panāktu palielinātas pensijas indeksācijas ieviešanu jau no šī gada oktobra, kā arī senioru veselības apdrošināšanas sistēmas ieviešanu līdz 2018.gadam, LPF sāka parakstu vākšanas akciju.

LPF aģentūru LETA informēja, ka parakstu veidlapas tika izsūtītas pensionāru organizācijām un pilsētu un novadu pašvaldībām. Parakstīties aicinātas tika arī tās personas, kuras vēl nav sasniegušas pensijas vecumu.

Svarīgākais