Atrastā Fjodora vecāki sirsnīgi pateicas bērniņa meklētājiem

© facebook.com; ekrānšāviņš

Svētdienas nakts un pirmdienas rīts teju visā Latvijā pagāja spriedzē- Engures novada Klapkalnciemā mežā bija nomaldījies divus gadus vecais Fjodors - tūristu, ASV pilsoņu dēls. Meklēšanā iesaistījās apmēram 500 cilvēki, kas visu nakti ķemmēja mežu, līdz pirmdienas rītā puika tika laimīgi atrasts. Fjodora vecāki portālā Facebook ievietojuši aizkustinošu pateicību visiem dēla meklēšanā iesaistītajiem.

"Paldies visiem tiem, kuri spēja izprast mūsu šausmīgu situāciju un steidza palīgā! Šonakt nespēju aizmigt. Cieši jo cieši apkampu savu dēliņu un pie sevis domāju: ja nebūtu jūsu, viņš, visticamāk, šobrīd negulētu blakus vecākiem, un mums būtu neaprakstāmas bēdas,” Facebook ierakstā pauž Fjodora vecāki Nastja un Oļegs.

Viņi izsaka dziļu pateicību visiem brīvprātīgajiem, policistiem, kinologiem, kā arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvjiem par aktīvu līdzdalību zēna meklēšanā. Laimīgā māmiņa arī mierina visus, kas uztraucās līdz ar viņiem: zēns, visticamāk, nav īsti apjautis, kas ar viņu notiek, un jau pēc dažu stundu pavadīšanas slimnīcā juties pietiekami ņiprs un gana priecīgs, raksta Kasjauns.lv

Jau rakstījām, ka Engures novadā, Klapkalnciemā pazudušais divus gadus vecais bērns, kas bija nomaldījies mežā kopš svētdienas vakara, pirmdienas rītā atrasts.

Bērna meklēšanā bija iesaistīti policisti un brīvprātīgie. Kā informēja brīvprātīgie, meklēšanā piedalījās arī kinologi. Bērns tika atrasts plkst.6 no rīta un nodots mediķu rīcībā, lai pārbaudītu viņa veselības stāvokli.

Engures novada pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Vancāns aģentūrai LETA pastāstīja, ka bērns nav vietējais, bet gan cauri braucošas atpūtnieku ģimenes bērns, kurš bija pazudis kopš svētdienas, 16.augusta, vakara, kad tūristu ģimene bija iebraukusi un piestājusi mežā, lai palasītu ogas.

Kā vēlāk noskaidrots, bērns bija pazudis ap plkst.18.50, bet Valsts policija par viņa meklēšanu ziņojusi jau plkst.19.10. Jau ap plkst.19.25 kāda privātpersona meža teritoriju pārlidoja ar savu helikopteru, bet apjomīgi meklēšanas pasākumi sākās ap plkst.20, meklēšanā iesaistoties Valsts policijai (VP), Zemessardzei, Pašvaldības policijai un VUGD darbiniekiem.


Tāpat meklēšanā piedalījās Jūrmalas pašvaldības policijas, kā arī VP Jūrmalas iecirkņa darbinieki ar kinologiem un suņiem, meklēšanā bija iesaistījušies arī daudzi brīvprātīgie, tāpēc ļoti noderējis, ka izdevies izveidot operatīvās vadības centru, kurš koordinējis dažādo meklētāju aktivitātes, komentēja Vancāns.

Ļoti intensīva meklēšana notika vakarā, jo strauji iestājās tumsa, taču sākotnēji neveicās bērnu atrast. Aizsardzības ministrija palīgā meklētājiem bija atsūtījusi helikopteru ar apgaismojumu un speciālām ierīcēm.

Pirmdienas rītā, ap plkst.6 no rīta, bērns beidzot tika veiksmīgi atrasts purva malā. Acīmredzamu miesas bojājumu viņam nebija. Bērns šķita adekvāts, taču nobijies un noguris, pastāstīja Engures novada pašvaldības policijas priekšnieks.

.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais