SIRSNĪGI: sociālos tīklus pārpludina pozitīvi komentāri par mazuļa atrašanu

© facebook.com

Valsts policija šorīt agri no rīta apstiprināja, ka vakar Klapkalnciemā pazudušais divus gadus vecais bērns veiksmīgi atrasts. Lai puisēnu veiksmīgi atrastu, meklēšanas darbos iesaistījās arī brīvprātīgie, kuri sociālajā tīklā facebook ievietojuši foto no šī rīta ar laimīgu puisēna atrašanu.

Sociālajā tīklā facebook ievietotajos attēlos redzams neviltots prieks par bērna atrašanu. Ziņas par puisēna pazušanu tika saņemtas svētdienas vakarā pēc plkst.19:00. Viņa meklēšanā iesaistījās ne vien atbildīgie dienesti, bet arī brīvprātīgie, kuri par mazuļa pazušanu uzzinājuši tieši sociālajos tīklos. Kopumā meklēšanā iesaitījās ap 500 cilvēku. 

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa aģentūru LETA šodien informēja, bērns pazudis Vācijā, Berlīnē, dzīvojošai ASV pilsoņu ģimenei, kura atvaļinājumā atbraukusi uz Latviju atpūsties.

Pie ievietotajām fotogrāfijām lasāmi prieka pilni komentāri par bērna atrašanu. Komentētāji norāda, ka šis gadījums bijis vēl viens pierādījums tam, ka latviešu tauta spēj būt saliedēta citu nelaimē. Daudzi neslēpj prieku un lepnumu par brīvprātīgo iesaistīšanos meklēšanā. Citi pat nav devušies gulēt, bet tikai gaidījuši jaunas ziņas par puisēna meklēšanu. Tomēr starp pozitīviem komentāriem redzams arī sašutums par to, kā vecāki nepamanījuši bērna pazušanu un nespējuši mazuli atrast. 

Pēc atrašanas divus gadus vecais puisēns bijis nedaudz nobijies, viņam netika konstatēti miesas bojājumi.