Tranzīta piebremzēšanas gadījumā LDz var zaudēt miljonus

© F64

Ja tranzīta no Krievijas piebremzēšanās nebūs totāla, uzņēmums "Latvijas Dzelceļš" (LDz) apgrozījumā zaudēs pāris miljonus eiro, šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" teica uzņēmuma "Latvijas Dzelceļš" valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aivaru Strakšas.

Uzņēmumam, kura gada apgrozījums ir 440 miljoni eiro, tas neesot nekas būtisks, apgalvoja valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs.

Strakšas skaidroja, ka par sliežu ceļa remontdarbiem, kas būtiski neietekmē transporta plūsmu, kaimiņvalstīm nav jāziņo.

Uz vaicājumu, ka, iespējams, bijušais LDz vadītājs Uģis Magonis tika konfrontēts un tagad kravas vairāk tiks sūtītas caur Igaunijas ostām, "Latvijas Dzelceļš" valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs nenoliedza, ka "nekādā lielā draudzība tranzīta jomā trīs Baltijas valstu starpā nav".

Jau rakstīts, ka 6.augustā izskanēja ziņa, ka Krievija veiks Latvijas virzienā esošo sliežu remontu un divu mēnešu periodā būs ļoti ierobežota vilcienu plūsma.

Satiksmes ministrijas rīcībā ir neoficiāla informācija, ka Krievija varētu apturēt ogļu kravu tranzītu caur Rīgas ostu, taču oficiāls apstiprinājums tam pagaidām nav saņemts.

7.augustā no uzņēmuma "Krievijas dzelzceļš" (RŽD) vadības LDz saņēma apstiprinājumu, ka sliežu ceļa remontdarbi Latvijas virzienā notiks, taču kravu kustības ierobežojumi "nebūs milzīgi".

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs Magoni tur aizdomās par liela apmēra kukuļa - pusmiljona eiro - saņemšanu saistībā ar "LDz ritošā sastāva servisa" nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Osinovskim piederošā uzņēmuma "Skinest". Osinovskis savukārt noliedzis korupciju darījumā par lokomotīvju pārdošanu LDz.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.