Ļaudis satrauc aizdomīga Aglonas bazilikas rīcība pirms svētkiem

© f64

Jau šajā nedēļas nogalē Aglonas bazilikā pulcēsies iedzīvotāji no visas Latvijas un pasaules, lai varētu kopīgi svinēt Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkus. Tomēr šo gaišo notikumu apēno tirgotāju žēlabas, ka bazilika „plēšot” no tiem neprātīgas summas, tādējādi iedzīvojoties bagātībā, ziņo raidījums „Bez Tabu”.

Ēdinātāji un tirgotāji sacēluši traci, jo Aglonas bazilika no tiem par zemes placīti uz kura veikt tirdzniecību pieprasījusi, viņuprāt neadekvāti milzīgu summu. „Vēlējāmies pieteikties tirgoties sabiedriskajā ēdināšanā Aglonas svētkos. Mums par vietu prasīja 450 eiro. Absurds!”  „Daudzi atsakās tirgoties, jo tur patstāvīgi nāk kontroles! Tas baznīcai ir bizness,” – šādas sūdzības saņēmuši žurnālisti.

Aglonas bazilikas priesteris Daumants Abricikis gan šīm  sūdzībām atbild, ka iekasējamā summa tiek noteikta pēc tirgotājam nepieciešamās platības. Divi metri maksājot 115 eiro un attiecīgi, jo vairāk tirgotājam vajadzīga vieta, jo dārgāk tam būs jāmaksā.

Tāpat arī mācītājs norāda – šie svētki nav plānoti, lai veicinātu tirdzniecību un noteikti nav vērtējami kā bizness, tādēļ, ja nu kādam ir problēmas ar šo summu, tad to var vērtēt par sava vieda konkurenci. „Šie svētki nav domāti tirdzniecības veicināšanai,” uzsver priesteris.

Tomēr, kamēr vairums uz ielas aptaujāto  ļaužu teic, ka šī summa šķiet paliela, tiek pausts arī viedoklis, ka ja jau šiem tirgotājiem tas nebūtu izdevīgi, viņi uz šiem svētkiem tirdzniecību veikt nebrauktu.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais