Valsts policija izplata būtisku brīdinājumu Latvijas iedzīvotājiem

© Valsts policija

Sakarā ar to, ka pēdējā laikā arvien straujāk pieaug apzagto dzīvokļu skaits, Valsts policija publicējusi informāciju Latvijas iedzīvotājiem, kā pēc iespējas labāk pasargāt savu mājokli no garnadžiem.

Nevajadzētu glabāt atslēgas svešām personām pieejamās vietās, piemēram, zem durvju tepiķiem, „slēptuvēs, pie durvīm, pastkastē.

Policija iesaka arī parūpēties par izturīgām dubultdurvīm un norāda, ka ļoti būtiski ir sekot līdzi arī slēdzeņu un durvju nolietojumam.

Pametot māju vēlams pārbaudīt vai visi logi un durvis ir kārtīgi aizvērti.

Atrodoties mājās, durvis būtu jātur aizslēgtas.

Ja nu mājās glabājās, kas īpaši vērtīgs, tad to būtu pareizi turēt seifā.

Tāpat ieteikts, pametot  mājas uz ilgstošāku laiku, uzticēt sev tuviem cilvēkiem pieskatīt atstāto dzīvokli.

Gadījumā, ja pie dzīvesvietas tiek novērota aizdomīga persona vai zādzības mēģinājums, kā arī, ja kāds mēģina uzlaust svešu dzīvokli, nekavējoties jāziņo policijai pa talr. 110.

Nobeigumā Valsts policijas ziņojumā tiek uzsvērts: „Ja iedzīvotāji aktīvāk aizsargās savu īpašumu, painteresēsies, ko līdz šim neredzēta persona dara kāpņu telpā, mēs retāk saskarsimies ar šādiem noziegumiem un padarīsim mūsu vidi daudz drošāku! Dzīvesvietas drošības uzlabošana par 100% jūs nepasargā no zādzības, taču būtiski apgrūtina zagļa “darbu” un palielina jūsu drošību. Sargiet sevi un savu īpašumu!”

Latvijā

Šī gada trešajā ceturksnī darba devēji ir mazāk meklējuši jaunus darbiniekus, taču darba meklētāju aktivitāte ir būtiski augusi, secināts personāla atlases uzņēmuma "Alma Career Latvia" (iepriekš "CV-Online Latvia") pārvaldītā darba sludinājuma portāla cv.lv statistikas analīzē.

Svarīgākais