Ģimenēm ieliks arī personisku vēstījumu

Bērnu fonda akcija ir svarīga arī bērniem, lai saprastu labdarības būtību – bērnu vokālais ansamblis Knīpas un knauķi priecēja viesus akcijas atklāšanā © F64

Atsaucoties Latvijas Bērnu fonda aicinājumam piedalīties labdarības akcijā Dāvā prieku skolā iet!, dziedātāja Evita Zālīte dāvinājuma kastē maznodrošinātajām daudzbērnu ģimenēm pievienos arī personīgu vēstuli ar novēlējumiem pirmajai skolas dienai, jo tas varētu būt pat vērtīgāks par daudzām materiālām lietām.

Savukārt dūla Katrīna Puriņa rakstīs atbalsta vēstuli tieši mammām, jo uz viņu pleciem visbiežāk gulstas rūpes par bērnu sagatavošanu skolai.

Sirsnīgā gaisotnē atklāta Bērnu fonda labdarības akcija ar aicinājumu ikvienam cilvēkam ziedot daudzbērnu ģimenēm skolai nepieciešamās lietas – skolas somas, kancelejas preces, apģērbu, apavus, sporta tērpus. Ziedotājiem, ierodoties labdarības telpā tirdzniecības centrā Galleria Riga, izlasāmi septiņu ģimeņu stāsti, taču, kā Neatkarīgajai atzina Bērnu fonda viceprezidente Vaira Vucāne, ģimeņu, kurām nepieciešama palīdzība, ir daudz vairāk. Fonds vēlas sagādāt skolas preces vismaz 20 ģimenēm un, ja ziedotāji būs īpaši atsaucīgi, vēl vairāk ģimenēm. «Galvenās rūpes un raizes ģimenēm sagādā apģērbs un apavi, ja ģimenē ir vairāki bērni, izmaksas ir ļoti lielas. Nereti ģimenes ļoti taupa un pērk vislētāko, kas ne vienmēr atmaksājas, jo apavi mēdz izjukt jau pēc mēneša,» stāsta V. Vucāne, «ģimenēs, kurās ir bērni, jaunais gads atnāk divas reizes gadā – arī pirmajā septembrī – un ļoti svarīgi, lai bērns justos skolā labi, lai materiālās problēmas netraucētu viņam mācīties.» Akcijas laikā iespējams arī ziedot naudu, par kuru tiks iegādātas preces konkrētiem bērniem, jo patiešām – ne katrs var nopirkt otram īstā izmēra kurpes. «Es jautāju saviem bērniem: vai uz skolu gribat? Jā! Vai mācīties? Nē! Ko tad? Satikt draugus! Kad es biju skolniece, arī vēlējos to pašu, taču vēl tagad atceros, cik liels bija mans satraukums, kārtojot galda atvilktnes, saliekot tur jaunās burtnīcas, kārtojot penāli, saliekot tur jaunās pildspalvas un zīmuļus. Jā, arī materiālajam šoreiz ir nozīme, taču es savu dāvinājumu papildināšu ar personisku vēstuli, kas varētu būt daudz vērtīgāk,» sacīja Evita Zālīte. Pirmos dāvinājumus ģimenēm jau ziedoja arī aktieris Andris Bulis, dūla K. Puriņa ar meitām, žurnāliste Ieva Adamss.



Svarīgākais