Sabiedrībā populāri ļaudis asi diskutē par parandžu aizliegumu

© Publicitātes foto

Jau ziņots - Igaunijas sociālās aizsardzības ministrs nācis klajā ar priekšlikumu aizliegt Igaunijā nēsāt galvassegas un šis paziņojums izsaucis plašu rezonansi sabiedrībā un kalpojis par diskusiju objektu, gan Latvijā plaši pazīstamiem mūziķiem, gan rakstniekiem.

Jautājumu par nepieciešamību ieviest aizliegumu sabiedriskās vietās nēsāt parandžas pagājušajā savā valstī aktualizēja Igaunijas sociālās aizsardzības ministrs Marguss Cahkna. Tāpat arī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis medijem 11. augustā norādījis, ka  arī Latvijā vajadzētu sākt diskusiju par nepieciešamību aizliegt vai atļaut Latvijā sabiedriskās vietās nēsāt musulmaņu galvassegas un citus apģērbus, kas aizsedz seju.

Savu viedokli, par šo jautājumu plašā klāstā pauž arī Latvijas sociālā tīkla twitter lietotāji.

Piemēram, mūziķis Lauris Reiniks uzskata, ka šāda parandžu nēsāšanu, kas slēpj identitāti ir bīstama. Citi pauž, ka iebraucējiem vajadzētu pieņemt Latvijā valdošo kultūru un pielāgoties. Vēl kāds norāda – ka reliģiskiem fanātiķiem, šajā zemē neesot vietas. Diametrāli pretējs viedoklis ir rakstniecei Dacei Rukšānei, kura, iejūtoties dziļi ticīgu cilvēku ādā poētiski salīdzina liegumu nēsāt parandžu ar acs izduršanu un uzskata, ka šī parandža ir nekaitīga. Atrodas tādi, kuri piekrīt rakstniecei, sakot – tā ir indivīda izvēle, kas jārespektē un tādi, kuri norāda – iebraucējiem jārespektē mītnes valsts prasības.

Latvijā

Konkursā uz apvienotā Latvijas Sabiedriskā medija (LSM) valdes locekļu amatiem ir pieteikušies ļoti spēcīgi kandidāti, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" atklāja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) priekšsēdētājs Jānis Siksnis.

Svarīgākais