Par vjetnamiešu ievešanu Latvijā solīts maksāt līdz 200 eiro par personu

© F64

Prokuratūra nodevusi Alūksnes tiesai krimināllietu, kurā par vjetnamiešu nelikumīgu pārvietošanu valsts robežai apsūdzētas divas personas.

Prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe informēja, ka Alūksnes rajona prokuratūras prokurore nodevusi tiesai krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par lielu personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Prokuratūra uzskata, ka viens no apsūdzētajiem atsaucās uz izmeklēšanas gaitā nenoskaidrotas personas piedāvājumu nakts laikā pārvietot pāri robežai vairākas personas, par katru personu piesolot 100 eiro, savukārt otrai apsūdzētajai personai piedāvāja analoģisku uzdevumu veikt par 200 eiro.

Abus vīriešus izmeklēšanas laikā nenoskaidrota persona aizvedusi uz Latvijas-Krievijas robežu. Apsūdzētajiem pa ceļam izstāstīts, ka viņiem pāri robežai būs jāpārvieto nelegālo imigrantu grupa. Tad apsūdzētie izkāpa no automašīnas un devās tālāk kājām, paliekot gaidīt imigrantu grupu uz robežstigas.

Ap pusnakti virzienā no Krievijas puses nākusi septiņu cilvēku grupa, kuru pavadīja divas izmeklēšanā nenoskaidrotas personas. Apsūdzētie veda Vjetnamas pilsoņu imigrantu grupu tālāk uz Latvijas iekšzemē norunāto tikšanās vietu, līdz mežā viņus aizturēja robežsardzes darbinieki

Svarīgākais