VUGD statistika: šajās brīvdienās bijuši vairāki ugunsgrēki un vairāki slīkoņi

© F64

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 8.augusta plkst. 6.30 līdz 10.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 119 izsaukumus – 50 uz ugunsgrēku dzēšanu un 35 uz glābšanas darbu veikšanu, savukārt 31 izsaukums bija maldinājums. Ugunsgrēkos cieta četri cilvēki.

Sestdien plkst. 20.06 VUGD saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rīgā, kur kādā dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 0,5m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta 56 gadus vecs vīrietis, kurš saindējās ar degšanas produktiem un tika nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Plkst. 20.44 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 00.45 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Kandavas novada Zemītes pagastu, kur kādas dzīvojamās mājas elektrības skapī dega elektrības vadi 1m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā cieta 61 gadus veca sieviete, kura, dzēšot ugunsgrēku, guva rokas apdegumus un tika hospitalizēta.

Plkst. 21.26 tika saņemts izsaukums uz Smilšu ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega vienstāvu ķieģeļu māja 70m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta 49 gadus vecs vīrietis, kurš guva apdegumus un tika nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Plkst. 1.14 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 22.13 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Kuldīgas novada Kurmāles pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts 200m2 platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 1.34.

Plkst. 5.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Pērkoņu ielu Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega ledusskapis 1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta 90 gadus veca sieviete, kura saindējās ar dūmiem un tika nodota neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Plkst. 6.31 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās karstajās brīvdienas ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpnēm izvilka trīs noslīkušus cilvēkus, savukārt vienu cilvēku izdevās izglābt. Sestdien plkst. 6.45 no rīta tika saņemts izsaukums uz Fabrikas ielu Talsos, kur Talsu ezerā slīka cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, apmēram 10m no krasta atradās 18 gadus vecs jaunietis. Ugunsdzēsēji glābēji jaunieti nogādāja krastā un nodeva neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Svētdien plkst. 12.36 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Asūnes ielu Dagdā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, cilvēks iegāja Dagdas ezerā un vairāk netika redzēts. Ugunsdzēsēji glābēji notikuma vietā pārmeklēja ūdenstilpni un atrada 52 gadus vecu noslīkušu vīrieti.

Plkst. 15.18 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Rūjienas novada Vilpulkas pagastu, kur Saprašas upes virspusē bija redzams noslīcis vīrietis. Ugunsdzēsēji glābēji no ūdens izvilka noslīkušu vīrieti un nodeva to Valsts policijas darbiniekiem.

Plkst. 17.14 tika saņemts izsaukums uz Gulbenes novada Galgauskas pagastu, kur noslīcis cilvēks bija redzams dambja vidū. Ugunsdzēsēji glābēji izvilka no ūdens 35 gadus vecu noslīkušu vīrieti un nodeva to Valsts policijas darbiniekiem.

Plkst. 19.43 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Madonas novada Liezēres pagastu, kur Dziļūkstes ezerā bija apgāzusies laiva, bet cilvēks krastā nebija izpeldējis. Glābēji pārmeklēja ūdenstilpni un atrada tikai airus no laivas un cilvēka mantas, tāpēc pirmdien notikuma vietu pārmeklēs un noslīkušo cilvēku meklēs ūdenslīdēji.

Pirmdien plkst. 1.55 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Pērnavas ielu Jelgavā, kur kādā piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī atradās vīrietis un sieviete, kuri saslēdzās ar roku dzelžiem un saviem spēkiem nespēja tos noņemt. Ugunsdzēsēji glābēji ar knaibļu palīdzību roku dzelžus pārknieba un cilvēkus atbrīvoja.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais