Aviokompānija "airBaltic" pastiprina drošības pasākumus

© F64

Pēc tam, kad Oslo lidostā tika aizturēta aviokompānijas "airBaltic" lidmašīnas apkalpe, kurai pārbaudes uzrādīja nepieļaujamu alkohola līmeni, aviokompānija pastiprinājusi drošības pasākumus.

Kā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags, alkohola pārbaudes lidmašīnu apkalpēm tiek veiktas izlases kārtībā. Taču tās ir krietni stingrākas nekā citās Eiropas valstīs.

Šādas pārbaudes notiekot katru dienu. Šobrīd pārbaužu skaits esot četrkāršots.

Vanags uzsvēra, ka šāds gadījums ir pirmo reizi aviokompānijas vēsturē

"airBaltic" pārstāvis nevarēja atklāt citus faktus par notikušo, jo ar aizturētajiem apkalpes locekļiem aviokompānijas pārstāvji var sazināties tikai caur juristiem.

Ja izmeklēšanā apstiprināsies aizturēto apkalpes locekļu vaina, šie cilvēki nevarēs turpināt strādāt "airBaltic", teica Vanags. Viņš piebilda, ka aizturēta ļoti pieredzējusi apkalpe.

Kā ziņots, Norvēģijas varasiestādes svētdien paziņojušas, ka pirmdien tiks lemts par Oslo lidostā aizturēto aviokompānijas "airBaltic" lidmašīnas apkalpes locekļu paturēšanu apcietinājumā par gaisa satiksmes drošības apdraudēšanu.

Sestdienas rītā Oslo lidostā tika aizturēta aviokompānijas "airBaltic" lidmašīnas apkalpe, kurai pārbaudes uzrādīja nepieļaujamu alkohola līmeni.

Pilotam, otrajam pilotam un divām stjuartēm alkohola līmenis pārsniedza pieļaujamās 0,2 promiles.

Policijas prokurore Edīte Eka Sērensena atklāja, ka aizturēto apkalpes locekļu asins pārbaužu rezultāti vēl nav zināmi un varasiestādes pieprasīs piemērot viņiem aizturēšanu uz divām nedēļām.

Latvijas aviokompānija "airBaltic" paudusi nožēlu par notikušo un ir uz laiku atstādinājusi četrus iesaistītos apkalpes locekļus.