Krāpnieks izīrē jau aizņemtus dzīvokļus

© facebook.com

Kāds sociālā tīkla facebook lietotājs brīdinājis Latvijas iedzīvotājus par jaunu krāpšanas shēmu izīrējot dzīvokļus.

Vīrietis brīdina, ka ieliekot sludinājumu portālā ss.lv, ka vēlas īrēt dzīvokli piezvana potenciālais dzīvokļa izīrētājs un par samērīgu summu piedāvā izīrēt dzīvokli Rīgā. Pēc neilga laika uz vīrieša epastu tiek nosūtītas burvīga dzīvokļa bildes, kā arī tiek norādīta adrese, kur dzīvoklis atrodas. 

Dzīvokļa izīrētājs pirms apskates norāda, ka nepieciešams uz bankas kontu nosūtīt 100 eiro, kas it kā nepieciešami notāra pakalpojumiem īres līguma sastādīšanai. Norādot bankas kontu potenciālai izīrētājs nosūta arī savu vārdu, uzvārdu, personas kodu un bankas konta numuru. 

Pēc tam esot jāzvana šim cilvēkam, kurš dzīvokli izīrē, lai sarunātu tikšanos, iemaksātu skaidrā naudā drošības naudu un parakstītu līgumu.

Vīrietis, kurš dzīvokli vēlējies izīrēt norāda, ka atklājis, ka patiesībā dzīvoklī dzīvo jau citi cilvēki,taču lielākais humors bijis par bankas maksājumā norādīto adresi, kura juridiski vairs nepastāv, jo Rīgā tiek mainīti ielu nosaukumi. 

Vīrietis norāda, ka tikai pateicoties internetam viņam izdevies savlaicīgi šo krāpšanu atklāt. Tāpat viņš norāda, ka nekavējoties ar iesniegumu vērsies policijā un brīdina citus neuzķerties uz šādām krāpšanas shēmām. 

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais