Svitenē skolā ir siltāk nekā mājās

Krāsnis kurinātas arī sestdien un svētdien, lai skolēni Svitenē varētu 25. janvārī apmeklēt stundas, informē Gunta Novika, Pilsrundāles vidusskolas struktūrvienības vadītāja Svitenē, vēsta "bauskasdzive.lv".

Klasēs ir silti, mazliet vēsāki ir koridori, bet audzēkņi atzīst, ka skolā esot omulīgāk nekā mājās. Malkas pietiekot, rudenī mācību iestādes kurināšanai sastrādāti arī parkā kritušie koki.

Salam pārsniedzot 20 grādu, sākumskolas un pamatskolas audzēkņi var palikt mājās, bet izvēle tomēr ir vecāku ziņā. Svitenē 25. janvārī klasēs bija mazāk bērnu, nekā ierasts, tomēr mājās palikušo nav visai daudz.

Arī attālāk dzīvojošās pirmklasnieces dvīnītes Vanesa un Viktorija Rikmanes no sala nav nobijušās. Skolēnu autobuss pabraucot meitenēm tuvāk, bet mazo vecmāmiņa Ariaida Rikmane atgādinājusi, ka pirms gadiem trīsdesmit ziema ar īstu salu nav bijis nekas neparasts, saka Gunta Novika.

25. janvārī Svitenē uz nodarbībām nebija ieradušies tikai pirmsskolas trīs un četrus gadus vecie bērni, stāsta Gunta Novika.

Ar skolēnu pārvadāšanu no pagasta attālākajām vietām uz Sviteni un Pilsrundāli aizķeršanās neesot pat stiprā sala laikā, apgalvo Svitenes pagasta pārvaldnieks Jānis Liepa. SIA «Aiva-auto» valdes loceklis Agris Lazdiņš stāsta, ka, lai ap plkst. 7 dotos reisā, autobuss jāsāk iesildīt stundu iepriekš, citādi šādā salā tas nav iekustināms.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais