Vanags: Tie, kas neatbalsta bēgļu uzņemšanu nav rasisti

© tvplay

Evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags intervijā raidījumam „900 Sekundes” atklāj, ka, viņaprāt, ļaudis, kas nevēlas Latvijā uzņemt bēgļus nav saucami par rasistiem.

Raidījumā arhibīskaps pauž viedokli, ka, lai gan daļa taisnības ir gan idejas atbalstītājiem, gan pretiniekiem, viņaprāt, cilvēku bažas bēgļu uzņemšanas jautājumā ir visai saprotamas.

„Es nedomāju, ka tie, kas ir pret bēgļu uzņemšanu ir rasisti. Ir ļoti konkrēts iemesls, kādēļ cilvēki no bēgļiem baidās. Islāma valsts, džihādisma izplatība, nemieri Francijā un Vācijā,” bilst J. Vanags un piezīmē, ka, protams, balstoties uz kristīgām vērtībām, palīdzība bēgļiem jāsniedz, turklāt arī Latvieši gan ir bijuši, gan var nonākt līdzīgā situācijā.

„Ja šobrīd mēs (latvieši) krasi norobežosimies, tad pēc kāda laika mums pašiem var krasi atspēlēties. Lēmums nav viegls, un mēs atrodamies starp diviem dzirnakmeņiem, tomēr, manuprāt, prātīgs variants būtu uzņemt kristīgos bēgļus, jo tiem būtu daudz vieglāk un dabiskāk šeit integrēties,” tā arhibīskaps.

Latvijā

Pirmie velo statīvi jaunajos Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotajos elektrovilcienos varētu parādīties nākamā gada sākumā, savukārt kopējās projekta izmaksas sarukušas par 25,8% - no 1,198 miljoniem eiro līdz 888 600 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Svarīgākais