Latvijas interneta troļļi kļūst profesionālāki un bīstamāki

© scanpix

Interneta komentāros ar Latvijā parādījušies profesionāli troļļi-komentētāji, kuru darba ietvaros ir veidot sabiedrības domu, atstājot komentārus ar mērķi noliegt gan amerikāņu klātbūtnes nepieciešamību Latvijā, gan mūsu eiropeisko un transatlantisko orientāciju, raidījumam „900 sekundes” norāda jaunais Latvijas vēstnieks NATO Indulis Bērziņš.

«Lielākais drauds, ja Latvijas pilsoņi nebūs pārliecināti, ka mums šī valsts ir vajadzīga,» skaidro I. Bērziņš uzsverot, ka šādu  pārliecību var formēt dažādi, viens no veidiem ir to darīt izmantojot informatīvo telpu un komentējot dažādus notikumus.

„Neesmu eksperts, bet lasot komentārus dažādos portālos man radies iespaids, ka bez esošajiem čivinātājiem, cilvēkiem, kas savā attīstībā ir aizkavējušies agresīvu pusaudžu līmenī ir parādījusies jauna grupa, kas pietiekoši profesionāli komentē rakstus un informāciju, noliedzot amerikāņu iesaisti šajā reģionā, noliedzot mūsu eiropeisko un transatlantisko orientāciju,” uzsver vēstnieks.

Tāpat viņš arī piezīmē, ka, lai gan ir grūti pierādīt, ka šie troļļi ir troļļu fabrikas sastāvdaļa, šāda iespējamība pastāv un pēc vēstnieka domām, šādi troļļi ir kļuvuši profesionālāki un līdz ar to arī bīstamāki.

Svarīgākais