Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

"Neatkarīgo" apzadzis profesionāls garnadzis

© f64

Valsts policijai pagājušās nedēļas sākumā izdevies aizturēt vīrieti, kuru tur aizdomās par "Neatkarīgās Rīta Avīzes" apzagšanu un izdemolēšanu. Policija kā nozieguma motīvu sauc parastu vēlmi iedzīvoties, tomēr piebilstot, ka notikušajā joprojām ir daudz neskaidrību.

Patlaban 1984. gadā dzimušais vīrietis atrodas pirmstiesas apcietinājumā, bet policija vāc pierādījumus un rekonstruē nozieguma gaitu. Policija neatklāj, kā izmeklētājiem izdevies tikt uz pēdām aizdomās turētajam, tomēr Rīgas reģiona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins īpaši sasauktā preses konferencē uzsvēra, ka pierādījumi nerada šaubas, ka aizturētais tiešām bijis Neatkarīgās redakcijā.

„Šobrīd mēs atturēsimies paust sīkākas ziņas par nozieguma izmeklēšanu. Tas varētu traucēt izmeklēšanai,” norādīja A. Grišins. Viņš gan atklāja, ka aizturētais vīrietis iepriekš ir četras reizes tiesāts par zādzībām, pēdējo reizi viņš cietumu pametis pērnā gada oktobrī. Policija viņu raksturo kā tipisku „ofisu zagli”. „Ir tāda zagļu kategorija. Viņi klīst pa dažādiem birojiem, iestādēm, slimnīcām un zog visu, kas nav piesiets. Nav izslēgts, ka vīrietis, kurš paviesojās Neatkarīgās redakcijā, ir bijis tur arī pirms tam, lai izpētītu apstākļus,” žurnālistiem stāstīja A. Grišins.

Atbildot uz Neatkarīgās jautājumu, kas zagli, kurš līdz šim nodarbojies ar sīkām zādzībām, pamudinājis izdarīt vērienīgu zādzību ar ielaušanos, Rīgas Kriminālpolicijas priekšnieks A. Grišins norādīja, ka vīrietim ielaušanās redakcijā, visticamāk, nesagādāja lielas pūles, jo tajā neesot pamatīgas drošības sistēmas. „Nedomāju, ka vīrietis pētīja krimināllikumu un sprieda, ka par zādzību ar ielaušanos ir lielāks sods, nekā par parastu zādzību,” piebilda policijas pārstāvis.

Policija turpina izmeklēt vīrieša iespējamo saistību ar citiem pēdējā laikā pastrādātiem noziegumiem.