Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

UZMANĪBU: Brīdina par šantāžas shēmu facebook

© Scanpix

Kāds vīrietis sociālajā tīklā facebook brīdina par bīstamu shēmu, ar kuras palīdzību tiek veikta šantāža.

"Diezgan interesanti, atklāju vienu "štelli". Lūgums nepazīstamus cilvēkus vieglprātīgi neapstiprināt. Tur var būt jebkas. Uzradās Mellissa Duvalle – skatos, ka dažiem draugiem šāda lietotāja ir draugu lokā. Neatcerējos tādu personu, bet intereses pēc nolēmu apstiprināt. Nebija ilgi jāgaida, kad sāka man rakstīt. Pēc pirmajiem tekstiem bija skaidrs – "kārtējais feiks". Lūdzās, lai zvanu skaipā. Nu labi! Ja jau esmu nolēmis izpētīt, neraušu pie saknes nost.

Zvanu, un man pretī plika šī. Nu labi es neko… Prasa, lai es parādot sevi. Kā tad! Es saku, ka nē, varbūt varam satikties dzīvajā, man no kamerām bail. Nu neko, pārtraucu sarunu. Šī nepacietīga – zvani man! Zvanu atkal, šī atkal gorās. Video duļķains, neko saprast īsti nevar. Es saku, ka šis nav man, lai liekas mierā. Pēkšņi uz ekrāna mans – no kameras ierakstītais (šie savā pusē ierakstījuši kā es sēžu pie datora un samontējuši ar kaut kādu, kas sevi apmierina. Labi tas tā… Tālāk seko labākais – uz Facebook profilu šie atsūta manu draugu sarakstu un saka: Ja nevēlies, lai šis video nonāktu taviem draugiem, vienas minūtes laikā ieej atpakaļ skaipā un norunāsim "dīlu".

Pateicu, lai iet "bekot" un sūta kam grib. Noslēgumā gribēju pateikt, ka shēma jau neko. Tiem, kas gatavi izrādīt visus savus krāšņumus, tad gan esi sprukās ar labu reketu. Man tas bija tāds intereses pētījums un patiesībā pārsteidzoši."